Uppsalas museer hyllar smaksinnet

Information

När: 10 november

Tid: 12:00 - 16:00

Var: Uppsalas museer, se info för de olika museerna,

Kategori: Äta Familj/Barn Historia Kultur Prova på Utställning Vetenskap Visning

Dela

Museidagen – Tema SMAK!

Välkommen till årets upplevelsespäckade upplaga av Museidagen den 10 november. Fri entré till Uppsalas museer med visningar, workshops och aktiviteter för alla åldrar.

På menyn står bland annat ett forntida gästabud i kungens hall i Gamla Uppsala museum och på Upplandsmuseet är temat äldre tiders matvanor. I Botaniska trädgården kan du lära dig om växter som smakar gott – kan du skilja på de fem grundsmakerna? Skapa av återvunnet material på Biotopia och få tips om hållbar vardag i Pumphuset.

I Universitetshuset blir det mat, dryck och konst under antiken och Domkyrkan bjuder på visningar och skattjakt för barn. Uppsala Konstmuseum visar utställningen The Non-Human Animal och Fredens hus bjuder in till att utforska nya utställningen Min kropp Min rätt.

Evolutionsmuseet dukar upp med visning om olika djurs smaksinnen och på Medicinhistoriska museet blir det brännande heta smaker. Bror Hjorts hus öppnar skafferiet och inbjuder till att måla med mat och Uppsala industriminnesmuseum bjuder på filmvisning och kaffe – en välkänd Uppsalasmak.

Och mycket, mycket mer för hela familjen!

Läs hela programmet här.