PRESS & MEDIA

Om Allt ljus på Uppsala
Allt ljus på Uppsala har arrangerats i november jämna år sedan 2008. Syftet är göra stadskärnan mer levande och uppmuntra alla uppsalabor och besökare att ta sig ut under en av årets mörkaste månader för ta del av staden, konst och de kringaktiviteter som arrangeras. Fr o m 2018 arrangeras Allt ljus varje år. I år utgörs utomhusgalleriet av tio ljusverk skapade av konstnärer från Uppsala, Sverige och Europa. Utöver de tio ljusverken ljussätts också delar av den offentliga konsten på fem platser runtomkring i city. Temat är Ingmar Bergman, med koppling till 100-årsjubiléet av regissörens födelse i Uppsala och hans barndom här.

Evenemanget arrangeras av Uppsala kommun och Uppsala City och möjliggörs av aktörer inom näringslivet som går in med ytterligare ekonomiska medel. Destination Uppsala ansvarar för  projektledning, kommunikation och marknadsföring. Uppsala kommun, lokala organisationer och näringsliv bjuder tillsammans på alla kringaktiviteter som besökarna kan ta del av.

Om konstnärlig ledare
Patric Kirlay är konstnärlig ledare för årets Allt ljus på Uppsala. Han är i grunden Kulturvetare, med inriktning på konst. Idag arbetar han som Utvecklingsledare på Uppsala Konstmuseum, och är sen fyra år tillbaka även ordförande för Kulturrådets referensgrupp för fonogramstöd. Under åren 2006–2017 jobbade Patric som producent på Uppsala Konsert & Kongress där han bland annat var projektledare för de den internationellt kända Voltfestivalen och Uppsala International Sacred Music Festival. Han har också suttit i styrelsen för Konstnärliga forskarskolan.

”Att fylla ett tomrum med något betydelsefullt, det är vad som driver mig framåt, om och om igen. Uppdraget som Konstnärlig ledare för Allt ljus på Uppsala har jag angripit just med att leta efter tomrum, jobba med de platser vi har i Uppsala jag känner vi kan uppleva och leva i på ett något nytt sätt, och detta kan vi göra genom de anlitade konstnärernas spännande gestaltningar”.

Presskit
I vårt presskit finns logotyper, högupplösta pressbilder och filmmaterial att ladda ner för journalister och skribenter som vill rapportera om Allt ljus på Uppsala. Materialet får användas kostnadsfritt om det sker i enlighet med användarvillkoren.

Pressmeddelande
Ett fantastiskt utomhusgalleri ska lysa upp Uppsala city, 18 september 2018

Ett år till Allt ljus på Uppsala invigs, 1 november 2017

Presskontakt
För mer information och intervjuförfrågningar, vänligen kontakta:
Natalia Michell, projektledare kommunikation (Destination Uppsala)
+46 18 727 48 19
E-posta Natalia Michell