The Play – Persona Semita

Ljus nummer

Information

Var: Gunnar Leches Park, se karta

Dela

Resecentrum – ett kluster av spår, ett kluster av livsspår som möts och korsar varandra. Fastkedjad i min mask jagar jag hoppet, målet, ljuset. Resan skrämmer mig men är vacker på samma gång. Så många val, så många möten, så många spår att slå in på… vilket leder till förbannelse, vilket leder till välsignelse? Vilken väg ska jag ta? Vem står bredvid mig?

Precis som du ser i lampan är det omöjligt veta vart spåret leder och precis som teatermaskerna visar är vissa av oss lyckliga med våra val och andra förskräckta. Kommer ett möte idag leda in mig på ett nytt spår? Leder ljuset som jag jagar mig uppåt eller nedåt, och vad händer om jag fångar det?

Persona är en svensk dramafilm från 1966 i regi av Ingmar Bergman. Persona är även det latinska namnet för den ansiktsmask som bars av antika skådespelare. Semita är latinska för spår

Ta gärna en bild på en av maskerna och dela med dig av ett möte som betytt något för dig! Hashtagga #personasemita

 

#alltljuspåuppsala

#alltljuspådig

#personasemita

 

Konstnär: Sofia Bo & Rebecca Mårtensson

 

Om Sofia & Rebecca

Sofia Bo (f. 1987) , målerikonstnär som lever och arbetar i Uppsala. Sofia målar främst i olja och gestaltar ofta människor med en slags realistisk impressionism. Sofia målar just nu inför utställningen “Kvinnor av Uppsala” som visas i Uppsala under 2019 samt inför en popup-utställning på Kammaren i Stockholm i februari. Sofia anordnar även konstevent och konstmarknader i Uppsala tillsammans med Rebecca Mårtensson.

Tidigare utställningar i urval:

Oktober 2018 – Affordable Art Fair, Stockholm

Mars 2018 – Grupputställning Galleri Dufbäck, Uppsala

November 2017 – Utställning Sibyllegatan 26, Stockholm

Oktober 2017 – Pop Up Art Show Haymarket by Scandic, Stockholm

April 2016 – Utställning på Art Expo, New York

 

Rebecca Mårtensson (f. 1987) Rebecca anordnar välbesökta konstmarknader flera gånger om året i Uppsala tillsammans med Sofia Bo, som syftar till att framhäva lokala konstnärer och att göra konsten mer tillgänglig för Uppsalaborna. Rebecca målar mycket på beställning och skapar stora och färgsprakande målningar i akryl. Kunderna varierar och är mycket populära bland inredningsföretag och privatpersoner. Rebecca brinner för färg, form och energi i konstens alla former.