Pod4

Ljus nummer

Information

Var: Västra Ågatan 16, Innergården Kaniken, se karta

Dela

Pod4 är ett förberedande experiment för människans mest komplicerade migration hittills, migrationen till Mars.

Jorden är snart ett minne blott och våran existens är beroende av ta oss vidare till andra planeter och anpassa oss för ett liv med helt andra regler än det vi hittills fått serverat. En av dom första problemen som vi ställs inför när det kommer till permanent migration är mat och energi. Med andra ord så måste vi odla för att kunna bygga upp ett slutet ekosystem som i sin tur ger oss möjlighet att alstra energi för alla våra behov. Då vi nu har bevisat att dom flesta växter ger ifrån sig höga halter av Hektan-fotoner så kan man med nano extraktionen IRHPE ”Infra Red Hecta Photon Extraction” lagra energin som t.ex. Bambu ger ifrån sig stora mängder av när den växer. För att förklara det enkelt så är det ett infrarött ljus med ett koncentrerat ljushölje som fångar och pressar energin in mot lagringsenheten.

Pod4 är en prototyp på hur detta slutna växtsystem tillsammans med IRHPE generatorn kan bli våran framtida mat och energikälla för våran första migration till t.ex. Mars.

I Uppsala 1-18 november får allmänheten se Pod4 och IRHPE generatorns inre, helt avskalat från det skyddande yttre skelettet.

 

Välkommen till framtiden,

-Timothy Wilson

 

Konstnär: Timothy Wilson

 

Om Timothy

Timothy Wilson är ännu inte en person som helt och hållet är en del av det vi brukar kalla ”konstscenen”. Han verkar i gränslandet mellan ljusdesign, skulptur och performance.  Det ger honom ett visst mått av oberoende och beslutsamhet. Han har tidigare visats på Söderdepån 2041 på Södermalm (i ett nedlagt gammalt bussgarage och verkstad, en väldig byggnad som tar upp ett helt kvarter och som nu är vackert förfallen). Med hjälp av stora laserinstallationer delade Wilson med sig av sina visioner och sin estetik till oss: mörka och dystopiska med den futuristiska innebörd som hans medium ger associationer till.

Effekten blir storslagen när han med stor precision bemästrar de här ljusstrålarna. När det dessutom framförs skarpt utmejslat blir det ännu mer påtagligt. Det krävs också när han skapar landskap och futuristiska mönster.

Timothy Wilson (född 1988 i Stockholm) är nattens väktare och ljusets mästare på samma gång. Med egna utställningar på Village Underground i London, Söderdepån 2041 och Galleri Belenius bland många andra är Timothy nu redo att visa världen vad samtidskonst bör handla om.